Kundvagn

Antal varor:0st
Summa: 0 kr
Till kassan
Mina sidor
 Följ oss på Facebook






Samarbetspartners















Kontakt

info@hallbusvin.se 

Vinprovningar och njutningsupplevelser

Bordeauxprovning med trerätters middag på Somm tisdag 19 september - Fullbokad

Bordeaux är nog vinvärldens mest kända rödvinsområde. Häng med tisdag 19 september när vi provar 5 olika röda Bordeauxer från olika delar av distriktet – bland annat Pauillac, Saint Julien och Saint Emillion. Häftiga viner i olika stilar och från olika årgångar. Efter vinprovningen får vi som vanligt påfyllning i glasen och avnjuter en trerättersmiddag. Dessertvin från Bordeaux till efterrätten så klart. Vi är på Somm i Göteborg och träffas kl 18:30. 10 platser. Pris 950 kr. Betalning sker på plats. Välkommen!


Vinprovning i Göteborg, Stockholm och Kungsbacka

Vi önskar dig välkommen till en vinprovning där din smakupplevelse står i fokus. Hos oss får du njuta av viner, smaker och spännande kombinationer som passar till både vardag och fest. Vi gör våra vinprovningar till vinupplevelser och vårt mål är att du ska få uppleva nya dimensioner vad gäller vin och smak.

Vi är stolta över att samarbeta med Somm Restaurang och Swea Hof i Göteborg, Johannas restaurang i Onsala samt Villa Godthem i Stockholm som alla borgar för underbara matupplevelser anpassade till vinerna.


Prisvärda vinprovningar

Välsmakande mat och gott vin är en oslagbar kombination. Vi serverar därför alltid mat på våra vinprovningar, det kan vara allt från smakanpassat tilltugg, avsmakningsmenyer eller klassiska trerättersmiddagar. Vi börjar smaka på vinerna innan maten serveras, sedan fylls vinglasen på under måltiden. På så sätt kan du känna hur maträtternas smaker kan komplettera eller kontrastera med vinernas smaker.

I tillägg till att smaka på mat och vin berättar vi om de olika vinerna, vinområden, druvor och vinernas tillverkningsprocesser. Vi kommer även att berätta om våra vinreseupplevelser och ge dig resetips ifall du är intresserad av att åka på en egen vinresa.


Vinkurs

Varför inte testa våra populära vinkurser? Enstaka provningar ger dig kunskaper kring vin och ett specifikt tema och våra vinkurser ger dig en bredare och djupare kunskap. Läs mer om våra vinkurser här >>


Populära vinprovningar

Vi kan erbjuda nästan vad som helst när det kommer till teman och upplägg för din vinprovning. Några populära alternativ är:
• Viner gjorda på olika druvor eller druvblandningar. Vad sägs om att testa Cabernet Sauvignon från alla världens hörn?
• Viner från ett specifikt land eller område.
• Viner som passar till olika maträtter.
• Årgångsprovningar där vi provar samma vin, men från olika årgångar.

Vi gör även skräddarsydda vinprovningar för grupper. Ta kontakt med oss om du är intresserad av en provning.


Kontakt

Ta gärna kontakt med oss på vår e-postadress info@hallbusvin.se eller telefon 072-562 65 44 eller 076-108 65 44 (på telefon nås vi säkrast efter klockan 17).


Här nedan kan du läsa om ett axplock av provningar vi gjort


Röda Bourgogner med trerätters på Somm

Bourgogne med middag på Somm i Göteborg. Vilken fantastisk mat, en välkomponerad meny som passade toppen till alla vinerna. Dessutom var vinerna toppen. Mest prisvärda vin var Côte de Nuits Villages, Francois Martenot 2010 för 150 kr. Kul med lite äldre vin. Bästa vinet var ändock kvällens dyrgrip - en Beaune Premier Cru Tollot-Beaut 2010 för 395 kr. Läs vinlista och meny här >>


USA viner på Burger Station i Onsala

Kaliforniska viner med middag på Burger Station i Onsala. Temat var kaliforniska röda viner till högrevsburgare med tillbehör. Vinerna var verkligen toppen och visst passade de alldeles ypperligt till hamburgaren! Bäst var Black Stallion Cabernet Sauvignon för 199 kr. Fetzer Eagle Peak Merlot för endast 79 kr var dock det absolut mest prisvärda. Till efterrätten hade vi så klart ett kaliforniskt sött vin. Läs vinlista och meny här >>


Tema Toscana på Somm Restaurang

Röda viner från Toscana; Supertuscany, Brunello di Montalcino, Vino Nobile di Montepulciano, Chianti Classico samt "vanlig" Chiantii. Häftiga viner i olika prisklasser, toppvinerna var mogna och utvecklade. Efter påfyllning i alla glas njöt vi av en härlig trerätters meny, där huvudrätten var kalv med kalbräss - delikat! Till desserten drack vi sött rött vin från Sicilien. Läs vinlista och meny här >>


Champagne och middag på Villa Godthem

Vi provade sex champagner i olika stilar, bland annat Blanc de Blanc, Blanc de Noir, Special Club samt årgångschampagne. Därefter serverades vi Villa Godthems härliga Rödingsplanka, fick påfyllning i glasen och njuter av champagnerna till maten. Till desserten drack vi så klart söt champagne. Vinnarbubblet? Henriot 2006. Läs vinlistan här >>


Spanien Runt hos Johannas Restaurang

Vi provade fem röda torra spanska viner och ett sött. Viner från både kända och okända spanska vinområden som Rioia, Ribera del Duero, Priorat och Mallorca. Därefter avnjöt vi vinerna till en tre-rätters middag bestående av tapas, mustig gryta och avslutande crema catalana. Läs vinlistan här >>


Italien runt på Swea Hof

Vi gjorde en resa bland Italiens röda viner och åt därefter en skräddarsydd middag till vinerna. Vi provade bra viner från Italiens kända och några mindre kända vinområden; Toskana, Piemonte, Valpoliciella, Apulien och Sicilien. Vi hittade flera vinnare, bäst var nog Campogiavanni Brunello di Montalcino. Läs vinlistan här >>


Rosébubbelprovning på Swea Hof

Vi utforskade vi rosa bubblor, kul, spännande och framför allt gott. Vi drack tre stycken rosa bubbel från Champagne och tre stycken mousserande roséer från resten av världen. Vi fick ett gäng gudomliga smårätter att njuta av tillsammans med de rosa bubblorna. Läs vinlistan här >>


Ost & Vin på Johannas i Onsala

Vi provade 6 väldigt olika ostar, samtliga smakrika: hårdost, vitmögelost, getost, fårost, rödkittost samt grönmögelost. Det övergripande vinnarvinet, det vi rekommenderar till en blandad ostbricka var ett vitt sött vin från Loiredalen i Frankrike. Läs vinlistan här >>


Amaroneprovning med middag på Swea Hof

Vi provade tre Amaroneviner och andra godbitar från Venetien. Därefter drack vi vinerna till varmrätten som var brässerad lammlägg med rödvin, rosmarin & timjan och till det serverades pappardelle med grädde & peccorino samt grillad zucchini. Till dessert fick vi chokladcrème med ett sött Reciotovin från Valpoliciella. Läs vinlistan här >>


Vin och svamp på Swea Hof

Klassiska ”svampviner”, bland annat Barolo och röd och vit Bourgogne, tillsammans med en specialkomponerad meny med rätter innehållande svamp. Vi åt olika smårätter som svampcapuccino, pasta med Karl-Johansvamp och ankconfit,, gula kantareller på toast med parmaskinka, lammfilé med ostronskivling och tryffelpolentacrème. Läs vinlistan här >>


Champagne med middag på Swea Hof

Vi provade fem champagner; två prestigechampagner (Dom Perignon och Bollinger Grand Année), två klassiska champagner samt en smakrik Special Club champagne. Bästa vin var Bollinger Grand Anné och mest prisvärt var Special Club.Till vinerna dukades sedan delikata smårätter upp såsom sparris med löjrom, lax med pepparrot, hummercroquette och marulk. Läs vinlistan här >>

 
Copyright Hallbus Vin AB