Kundvagn

Antal varor:0st
Summa: 0 kr
Till kassan
Mina sidor
 Följ oss på Facebook


SamarbetspartnersKontakt

info@hallbusvin.se 

Vin och svamp på Swea Hof 26 september

Vin och svamp på Swea Hof den 26 september 2013

Svampsäsongen har äntligen börjat, men vilket vin passar egentligen bäst till maträtter baserade på svamp? Hallbus Vin har valt ut klassiska ”svampviner” av hög kvalitet. Välkommen att prova dem tillsammans med en specialkomponerad meny hos Swea Hof – alla rätterna innehåller så klart svamp. En riktigt kul provning som verkligen fokuserar på både mat och vin. Som vanligt borgar Swea Hof för gudomlig mat. Du kan nu anmäla dig till provningen. Pris endast 600 kr. Läs mer om provningen och anmäl dig här.

Svampsäsongen har äntligen börjat, men vilket vin passar egentligen bäst till maträtter baserade på svamp? Hallbus Vin har valt ut klassiska ”svampviner” av hög kvalitet. Välkommen att prova dem tillsammans med en specialkomponerad meny hos Swea Hof – alla rätterna innehåller så klart svamp. En riktigt kul provning som verkligen fokuserar på både mat och vin. Som vanligt borgar Swea Hof för gudomlig mat. 


Vinerna vi har valt ut är viner som är klassiska till svamp. De har bland annat en hel del doft- och smaktoner som vi förknippar med svamp: multna löv, skog, nötighet eller en ren ”svampdoft”. Vi provar totalt fem olika viner, tre av dessa är klassiska svampviner av hög kvalitet:


• Barolo - Barolo Barbis Pier, 2006, 269 kr
• Röd Bourgogne - Mercurey Premier Cru le Clos l'Eveque, Chateau d'Etroyes, 2007, 210 kr.
• Vit Bourgogne – Meursault Ropiteau, 2010, 249 kr.

Först provar vi de fem vinerna utan mat. I samband med provningen berättar vi om respektive vin, dess karaktär och dess ursprung. Därefter blir vi serverade fem smårätter baserade på olika svampar:

• Svampcapuccino med örtolja & parmesan
• Pasta med Karl-Johansvamp, persilja, vitlök, ankconfit & riven peccorino
• Gula kantareller på toast med parmaskinka
• Lammfilé med stekt ostronskivling & örtsky
• Tryffelpolentacrème med grillad lök

Provningen är torsdagen den 26 september kl 18:30 i Swea Hofs Vinarkiv på Västra Hamngatan i Göteborg. Priset är 600 kr per person. Anmäl dig genom att maila till info@hallbusvin.se - OBS provningen är nu stängd för anmälan. Ange namn och adress på samtliga personer som du anmäler. Betalning sker på plats på Swea Hof.


I priset ingår middag bestående av ett antal smårätter, två glas av fem olika viner (totalt ca 8 cl av varje sort). Betalning sker på plats på Swea Hof.

Avbokning kan göras kostnadsfritt fram till och med 23 september, avbokning därefter fram till och med 25 september debiteras med 200 kr. Avbokning därefter debiteras med 600 kr.

Maximalt antal platser är 25.


Välkommen!

 
Copyright Hallbus Vin AB