Kundvagn

Antal varor:0st
Summa: 0 kr
Till kassan
Mina sidor

Zinfandel från Kalifornien

Vinpanelen har provat USAs stolthet – Zinfandel. Vi satte tänderna i 9 olika viner på druvan Zinfandel och fastnade för tre viner som vi vill rekommendera. Ett av vinerna var gjort för BBQ, pulled pork och hetta från chili samt lite sötma. Ett perfekt vin till sommarens grillorgier. Till det här åt vi pulled beef, revben och coleslaw, vilken match till Zinfandel! - läs recept här >>

Det dyraste vinet var också det godaste med en otrolig fyllighet både i doft och smak, ett fantastiskt kraftigt vin. Underbart att dricka sådana välgjorda och välsmakande viner på Zinfandel. Bland de viner vi provade var det några riktiga besvikelser och främst var det de lite billigare vinerna som inte höll måttet, de var lite kletiga och ryggradslösa. Men de tre nedan vi rekommenderar nedan var riktigt bra. Kunde för 301 kr är mycket pengar men häftigt att se hur Zinfandel kan bli. 7 Deadly Zins för 126 kr är desto mer prisvärd. 


7 Deadly Zins, 2011. 126 kr.

Ursprung USA, Kalifornien, Central Valley. Systembolagets ordinarie sortiment nr 6690. Leverantör janake wine group AB.

Här hittar vi en stor doft av bland annat kaffe och mörka bär. Lite animaliskt och lite rökigt. En fin balans av syra och tanniner och vinet har en lång eftersmak. Prisvärt.


Sivas-Sonoma Old Vine Zinfandel, 2013. 151 kr

Ursprung USA, Kalifornien, North Coast, Sonoma County. Systembolagets ordinarie sortiment nr 12399. Leverantör Sundance Wines AB.

Lite fat, animaliska toner, lakrits, gräddkola, sötma och väldigt få och snälla tanniner samt en bra syra i bakgrunden. Vinet har ryggrad och är gott, passar perfekt till BBQ och hetta från exv chipotle. Perfekt grillvin när man har heta och lite söta såser till. 


Kunde Reserve Century Vines Zinfandel, 2011. 301 kr

Ursprung USA, Kalifornien, North Coast, Sonoma County. Systembolagets tillfälliga sortiment nr 99081. Leverantör Terrific Wines AB.

Så där ja, nu börjar vi prata vin. Här möts vi av en stor och fyllig doft. Mogen och mycket fyllig doft. Mycket Aladdinchoklad, tobak, rostade fat samt kaffe. Smaken är fyllig och bläckig, tjära och båtvarv. Ett kraftigt gott vin med lång eftersmak. Kvällens i särklass godaste vin, men visst kostar det.


Tillbaka till vin- och mattips >>

 
Copyright Hallbus Vin AB