Kundvagn

Antal varor:0st
Summa: 0 kr
Till kassan
Mina sidor

Kraftiga fylliga vita viner

Vi har provat ett urval av fylliga, lite kraftigare vita viner från olika delar av världen. Samtliga från Systembolagets ordinarie och tillfälliga sortiment. Vi fastnade för tre viner. Till dessa viner rekommenderar vi kyckling i lergryta, en slow food rätt som praktiskt taget sköter sig själv - läs receptet här. Det bästa vinet var en Nya Zeeländsk Chardonnay, Saint Clair Omaka Reserve Chardonnay. 


Bellingham Ancient Earth Chenin Blanc, 2012. 79 kr.

Ursprung Sydafrika, Western Cape, Coastal Region. Systembolagets ordinarie sortiment nr 2085. Leverantör Fondberg.

Stor nötig doft med inslag av mineral och kåda. Det mineraliga i vinet påminner lite om snäckskal (angenämt). Elegant vin med bra syra och lång eftersmak. Provningens mest prisvärda vin.


Saint Clair Omaka Reserve Chardonnay, 2012. 89 kr (halvflaska).

Ursprung Nya Zeeland, Marlborough. Systembolagets tillfälliga sortiment nr 95051. Leverantör Sigva AB.

Härligt kraftig doft av smör, rostat bröd, kola och nötter. Smakrikt, fylligt vin med lång och nötig eftersmak. Provningens bästa vin. Obs: vinet är tillfälligt samt finns bara på halvflaska.


Domino de Tares Godello, 2012. 149 kr.

Ursprung Spanien, Bierzo. Systembolagets tillfälliga sortiment nr 97113. Leverantör Terrific Wines AB.

Speciell doft med inslag av citrus, hagtorn och lakrits. Dofterna går igen i smaken och här finns en bra syra samtidigt som vinet är lite oljigt. Ett fylligt och gott vin. Ett lite annorlunda vin från det spännande vinområdet Bierzo i nordvästra Spanien.


Tillbaka till vintips

 
Copyright Hallbus Vin AB