Kundvagn

Antal varor:0st
Summa: 0 kr
Till kassan
Mina sidor

USA röda

Vinpanelen har testat röda viner från USA. Vi provade en salig blandning av olika viner gjorda på lite olika druvor eller druvblandningar. En intressant provning med både fantastiska viner och riktiga bottennapp. Vinnaren blev en Merlot från Washington State, men vi hittade även goda och prisvärda viner på Pinot Noir, Syrah och Cabernet Sauvignon. USA kan verkligen göra bra viner, synd bara att det som oftast blir lite dyrt, men den här gången lyckades vi vaska fram ett gäng viner som inte ruinerar drickaren helt. Alla fyra vintipsen finns på beställningssortimentet, men låt inte det avskräcka er. Till det här åt vi en Texas Chili, som passar fint till alla vinerna. Läs recept här >>


Columbia Crest Grand Estates Merlot 2014. 149 kr 

Ursprung Washington State, Columbia Valley. Systembolagets beställningssortiment nr 75306 

Kvällens vinnare och en riktig tuff Merlot. En stor, fyllig doft av rök, bbq, animaliska toner (tänk charkdisken) och mörk choklad. Alla dessa dofter återkommer i smaken plus kaffe, körsbär och svarta vinbär. En riktig tuffing till ett riktigt bra pris, 149 kr ger väldigt mycket vin för pengarna.


Avalon Napa Valley Cabernet Sauvignon 2013. 209 kr. 

Ursprung Kalifornien, North Coast, Napa Valley. Systembolagets beställningssortiment nr 78728

Ett härligt rödfylligt vin med tydliga svartavinbärstoner och ceder (nyvässad blyertspenna) - typiska toner hos Cabernet Sauvignondruvan. Ett lite stramare vin, fylligt och med en eldig avslutning. Ett prisvärt och väldigt bra vin, en av anteckningarna hos panelen var "whoop whoop whoop".


Columbia Crest Two Vines Shiraz 2014. 129 kr. 

Ursprung Washington State, Columbia Valley. Systembolagets beställningssortiment nr 88684

Första tanken var Gustavskorv, ni vet den lite lättrökta hästkorven från Dalarna, vinet har en behaglig rökighet i doft och smak. Både doft och smak är stor, kaffetoner samsas med mörka bär och en bra syra som ger vinet stringens. För 129 kr är det är verkligen prisvärt.


Sonoma Hills Russian River Pinot Noir 2015. 119 kr.

Ursprung Kalifornien, North Coast, Sonoma Russian River Valley. Systembolagets beställningssortiment nr 76475

Ett lite lättare vin med typiska smörkolatoner och jordgubbar. Mjukt och fint, bra integrerad syra och en härlig lakrits/mintavslutning. En riktigt bra Pinot Noir från USA och till ett riktigt bra pris.

 
Copyright Hallbus Vin AB