Kundvagn

Antal varor:0st
Summa: 0 kr
Till kassan
Mina sidor

Tyskland Pinot Noir

Här listar vi de fyra röda vinerna från Tyskland som Hallbus Vinpanel rekommenderar. Samtliga viner panelen provade var gjorda på druvan Pinot Noir. Bra Pinot Noir är tyvärr sällan billiga, dock tycker vi att vinerna nedan var väl prisvärda och står sig kvalitetsmässigt väl mot bra Bourgogne. Läs mer om mattips och om vinresa på egen hand i Ahrdalen här. Pinot Noir passar ypperligt till gås, läs Catarinas beprövade recept här.


Künstler Pinot Noir Tradition, 2009. 149 kr

Ursprung Rheingau. Systembolagets beställningssortiment nr 70771. Leverantör Nigab.

Här kommer animaliska dofter av korv och charkuterier. Salmiak, fat och mörka bär. Komplex och stor doft med ladugårdstoner. Smaken är fyllig med viss sötma, tydlig syra och toner av röda bär. Lång eftersmak. Ett mycket gott vin, provningens mest prisvärda. Ladda för höstens vilt, fågel och svamp.


Spätburgunder "S" Spätlese Trocken, Ökonomierat Rebholz, 2008. 222 kr.

Ursprung Pfalz. Systembolagets beställningssortiment nr 73529. Leverantör Moestue Grape Selections.

Vinet utvecklade sig i glaset, det var först återhållet men sedan kom toner av sötruttet, kompost, animaliskt samt en tydlig syrlighet av röda vinbär och jordgubbe. Smaken är mogen och balanserad. Doften går igenom i smaken. Bra ryggrad, spänstigt och lång eftersmak, “tog sig mer och mer”. Provningens bästa vin, samtidigt prisvärt, perfekt till höstens fågel och vilt, gärna rådjur som möter vinets sötma.


Matthias Gaul Pinot Noir, 2010. 119 kr.

Ursprung Pfalz. Systembolagets ordinarie sortiment nr 2848. Leverantör Oenofors.

Doften är full av vanilj, fat och röda vinbär och jordgubbe. En viss sötma finns samt kolatoner. Smaken visar upp en tydlig syra, “lingonsyra”, en viss strävhet och en förvånansvärt lång eftersamk. Dofttonerna går igenom i smaken med en viss saftighet. Ett bra lätt vin till både fisk och kyckling, men kanske inte till älgsteken med kraftig portvinssås. Panelen tyckte vinet var mycket prisvärt.


Assmanhäuser Höllenberg Spätburgunder Trocken, Kloster Eberbach, 2009. 189 kr.

Ursprung Rheingau. Systembolagets beställningssortiment nr 84756. Leverantör Granqvist Vinagentur.

Stor doft med fat, vanilj och fallfrukt/sötruttet. Animaliska toner och pepprigt/grön paprika. Ett typiskt vin för druvan. Smaken var mjuk och komplex, fina tanniner med ryggrad och lång eftersmak. Vinet kan lagras om man vill. Ett mycket gott och prisvärt vin. Kanon till trattkantarellsoppan eller fågel.


Tillbaka till vintips

 
Copyright Hallbus Vin AB