Kundvagn

Antal varor:0st
Summa: 0 kr
Till kassan
Mina sidor

Svampviner hösten 2015

Hallbus vinpanel plockar svamp och dricker vin. Här hittar du vintips till svamp, varför inte svamppaella? Läs recept här >>


Ribera 1 One 2012. 89 kr.

Ursprung Spanien, Ribera del Duero. Systembolagets ordinarie sortiment nr 3027. Leverantör Winepartners Nordic AB.

Kvällens vinnare och det mest prisvärda vinet kommer från Spanien. En fruktigt vin med bra fat och sköna toner av dill och vingummin. Låter kanske lite spretigt men tillsammans i glaset blir det perfekt. Bra syra, bra tanniner och därmed ett väldigt gott vin. Spring och köp!


Marqués de Arienzo Gran Reserva 2007. 149 kr.

Ursprung Spanien, Rioja. Systembolagets ordinarie sortiment nr 6110. Leverantör Nigab.

Doften är lite rökig, mycket fat och trä/ved blandat med röda bär. Smaken är mild och kryddig och mogen. Ett balanserat välkomponerat vin med mer finess än styrka. Passar alldeles utmärkt till svamp i alla dess former. 149 kr är ett skäligt pris för det här goda vinet.


Langhe Nebbiolo Pio Cesare 2011. 139 kr.

Ursprung Italien, Piemonte, Langhe. Systembolagets ordinarie sortiment nr 7306. Leverantör Miguel Torres.

Här hittar vi typiska toner för viner från Piemonte - nypon och rosor samt mormors puderdosa. Beror av att det här vinet har några år på nacken och har hunnit utveckla lite mognadstoner. Det gör också att det här vinet passar mycket bättre till svamppaellan. Prisvärt och gott, bör ha en plats på höstens matbord när svamp serveras.


Barolo Fontanafredda 2011. 189 kr.

Ursprung Italien, Piemonte, Barolo. Systembolagets ordinarie sortiment nr 70227. Leverantör Enjoy Wine & Spirits AB.

Ytterligare ett vin från Italienska Piemonte och det som passade bäst till svampapellan. Mandel och dammig frukt i doften (kanske inte lät så trevligt, men det är det) kakao, läder, tobak och en nyöppnad Aladdinask. Jammis! Vinet har tydlig syra och tydlig strävhet och en lång eftersmak. Gifter sig med svamp. Ett underbart gott höstvin och även prisvärt.


Tillbaka till vintips

 
Copyright Hallbus Vin AB