Kundvagn

Antal varor:0st
Summa: 0 kr
Till kassan
Mina sidor

Skogschampinjonsoppa

Svamp i alla dess former fungerar vansinnigt bra till väldigt många viner och har du icke-kött eller –fiskätare bland dina vänner är svamp alltid uppskattat.

• 1 liter färska skogschampinjoner (har kraftigare smak än vanliga vita champinjoner)

• 5-7 dl vispgrädde (eller Oately iMat)

• 5 dl creme fraiche

• 1-2 dl ekad chardonnay

• 1-2 banancharlottenlökar

• sherry efter smak (typ 1-4 msk)

• ev 1-2 msk getost för smak

• smör till stekning

Dela svampen o fräs den i smör tills den får färg (och nötsmaken kommer fram), häll i den hackade banancharlottenlöken och ge den lite färg också. Häll över allt till en större kastrull. Häll på grädde och creme fraiche samt Chardonnayen, salt och peppar. Låt koka en stund så att smakerna kommer fram. Ta kastrullen av plattan och mixa med stavmixer tills soppan är slät. Eventuellt behöver du hälla i mer vatten om soppan är för tjock. Smaka av med sherryn och blir det inget sting så ta i lite av getosten, brukar hjälpa. Salta och peppra om så behövs. Klart.

 
Copyright Hallbus Vin AB