Kundvagn

Antal varor:0st
Summa: 0 kr
Till kassan
Mina sidor

Rosé sommaren 2017

Sommarens rosétips från Hallbus Vin. Tre viner från Systembolaget (samt så klart Vinklubbens egen rosé Il Fallait). Det som karaktäriserar dessa viner är att det är vuxna roséer, inget klet och ingen BOB hallonkräm utan snarare bra syra, smultron, grapefrukt, friskhet utan att bli det minsta sura eller snipiga.

Perfekta viner till sommarens alla matiga sallader – syran möter även vinägretten. Kyckling så klart, grillad eller i lergryta (när det regnar). Väl kylda på stranden efter ett bad. Men tänk på att dessa roséer är torra och friska och funkar inte jättebra till jordgubbar eller andra frukter och bär och sötare ting, ta då istället nötter, tapenade på gott levainbröd och lite olivolja – mycket bättre.


Domaine Vico Sciaccarellu Rosé 2016, 99 kr

Ursprung Frankrike, Korsika. Systembolagets ordinarie sortiment nr 2178

Mycket smultron och frisk doft och smak. Lite mjuk bananton i bakgrunden. Persika och nektarin också. Ett glatt spänstigt rosévin som är förvånansvärt fylligt för att vara rosé. Får mig att vilja prova alla korsikas viner för gör de en sådan här rosé så kan det bara vara bra vita och röda också, eller hur? Kul! Vuxen, fyllig och väldigt god rosé.


Domaine de Collavery 2016. 87 kr

Ursprung Frankrike, Provence. Systembolagets ordinarie sortiment nr 2859

Blodgrape och citrus och frisk både i doft och smak. En aning sötare ton, men fortfarande inte i alls kletigt. Vinet har attityd och bett, lite röda friska vinbär finns nog också. Collavery är en god, prisvärd trotjänare på roséhyllan, god till sallader, kyckling och picknickmat à det lättare stuket. Ett riktigt bra allroundrosé.


Cuvée Madame Sélection des Demoiselles 2016. 99 kr

Ursprung Frankrike, Provence. Systembolagets ordinarie sortiment nr 2203

Också en trotjänare och ett poppis vin under sommarsäsongen. Ett snyggt, vuxet rosévin, friskt och fräscht, smultron, blodgrape och citrus. Med risk för att upprepa oss, kanon till sommarens sallader, citronkyckling, ljust kött på grillen eller i picknickkorgen. Och så klart, väl kylt i solen.

 
Copyright Hallbus Vin AB