Kundvagn

Antal varor:0st
Summa: 0 kr
Till kassan
Mina sidor

Rosér 80-kronorsklassen

Inför sommarens sol och rosésäsong - panelens utvalda roséer i 80-kronorsklassen. Vi föll för fem viner, läs om dem nedan. Samliga finns i Systembolagets ordinarie sortiment. Dessa passar kanske allra bäst som de är, i solen och utan mat. En god rätt som vi tycker passar bra till är annars grillade kycklingfärsbiffar med tillbehör - läs recept här >>


Côtes du Rhône Rosé, Calvet 2016. 89 kr

Ursprung Frankrike, Rhonedalen, Côtes du Rhône. Systembolagets ordinarie sortiment nr 2219 

Provningens vinnare, ett fint laxrosa rosé från Rhône. Balanserat och bra vin. Doften är god, somrig med smultron, hallon och blodgrape. Smaken har en fin ton av mandelmassa i sig + alla solvarma röda bär från doften. Ett klassiskt, bra, sammansatt rosévin, inte för mycket och inte för lite. 


Ecologica La Pluma Rosé 2019. 89 kr

Ursprung Spanien, Penedès. Systembolagets ordinarie sortiment nr 2197 

En rosé med en bra ryggrad, provningens tvåa och tillika en spanjor. Doft av röda bär och vingummin, godistoner utan att bli kletig. Smaken har endel citrus/blodgrape i sig med en bra syra. Vinet har en förvånansvärd lång och god eftersmak. 


Les Fumées Blanches 2017. 89 kr

Ursprung Frankrike. Systembolagets ordinarie sortiment nr 22138 

En blek vacker färg på ett friskt och fräsch rosévin med en framstående syra. Doften är full av citrustoner och lite röda bär, mest smultron.Smaken följer doften och även blodgrape kommer in. Ett spänstigt, firskt rosévin som gillades av hela panelen. Kom ihåg dock att förvänta er inget klet eller sockrade toner, det här är en rosé med klar och tydlig syra.


Petite Cuvée Madame 2016. 89 kr

Ursprung Frankrike, Provence, VdP du Var. Systembolagets ordinarie sortiment nr 78359 

En typisk Provence-rosé. Härlig doft av smultron och grapefrukt. Smaken har en tydlig mandelton i sig och även här smultron och grape. Tydlig syra med en skönt, lite bitter ton i eftersmaken. 


Tommasi Baciorosa Appassionato 2017. 89 kr

Ursprung Italien. Systembolagets ordinarie sortiment nr 72433  

En god rosé med doften fylld av hallon och någon trevlig nötton. Smaken är bärig och här framträder krusbär och mandelmassa, till och med lite chokladtoner. 

 
Copyright Hallbus Vin AB