Kundvagn

Antal varor:0st
Summa: 0 kr
Till kassan
Mina sidor

Rosényheter maj 2015

Sommar, sol och roséviner, eller hur?! Hallbus Vinpanel prövade 8 stycken roséviner, ett axplock av nya för 2015 års rosévinssäsong. Övergripande så var det riktigt bra roséviner, inget vin stod ut som kletiga eller överdrivet syrliga. Härligt att bra roséer kommer in på Systembolaget. Tre stycken stod ut som riktigt bra roséer, ni klarar er med dessa tre i sommar. Gemensamt för alla tre var att de var så bra, komplexa, snygga och det var svårt att peka på exakt VAD som gjorde att de var bättre än de andra – de var bara väldigt bra, välgenomtänkta, välgjorda och väl balanserade. Köp! Sallad är ju bra rosémat och till detta rekommenderar vi sommarsallad med getost, läs recept här >>


Cassiopea Rosato 2014. 119 kr

Ursprung Italien, Toscana, Bolgheri. Systembolagets ordinarie sortiment nr 90394 (små partier). Leverantör The WineAgency Sweden AB.

Hur ofta tänker du på godistoner som mars/snickers, after eight/mint och gräddkola när du tänker på en härligt somrig,rosé? Tja, någon gång skall väl vara den första? Det här är så bra och de gräddiga nougattonerna är enbart fylliga och goda, inte ett spår kletighet eller faddhet. Tillför vinet en underbar komplexitet. Utöver detta så finns dessutom en bra bärig doft och smak med somrig fruktighet, rund smak, härlig syrlighet och lång eftersmak. Provningens mest prisvärda och intressanta vin.


Domaine de la Tour du Bon 2014. 155 kr

Ursprung Frankrike, Provence, Bandol. Systembolagets ordinarie sortiment nr 99066 (små partier). Leverantör Bandol Import HB.

Lite mer vuxensommar kanske med en torr, stram doft av röda bär som smultron och jordgubbar. Men lite barnslig mandelmassa och julig pomerans finns också. Smaken är mjuk och rund, inte en tillstymmelse till kletighet. Balanserat, fylligt och lång eftersmak. Utvecklas i glaset efter en stund så drick inte för snabbt. Provningens absolut bästa vin!


Muga Rose 2014. 109 kr

Ursprung Spanien, Rioja. Systembolagets ordinarie sortiment nr 90130 (små partier). Leverantör Terrific Wines AB.

Kul med en riktigt bra rosé från Spanien! Här finns en stor, frisk doft av röda bär, inslag av vinbärsbuske och krusbär – alltså bärigt med en syrlighet som håller upp kostymen, bra. En lite bitter (angenäm) ton med bra syrlighet finns i den långa eftersmaken.

 
Copyright Hallbus Vin AB