Kundvagn

Antal varor:0st
Summa: 0 kr
Till kassan
Mina sidor

Röda Riojaviner

Hallbus Vinpanel har provat ett urval av Systembolagets sortiment av röda Riojaviner. Vi fastnade för fyra viner som vi vill rekommendera. Bland dessa viner hittar vi både bra Rioja i traditionell stil - med stor doft av vanilj och rund mjuk smak - samtidigt som här också finns bra exempel på hur många producenter gör Rioja nuförtiden – med doft av mörka bär, animaliska toner samt strama tanniner.

Till röd Rioja rekommenderar vi en typisk rätt från regionen – ugnsstekt lammlägg med örtkryddor, läs receptet här.


Montelciego Reserva, 2008. 89 kr.

Ursprung Spanien, Rioja. Systembolagets ordinarie sortiment nr 2716. Leverantör The Wine Team.

Ett mycket prisvärt vin fullt av kryddighet och brända toner, vanilj så klart och fat samt lakritstoner. Det har en tydlig syra och runda tanniner. Mjukt och balanserat. 


Marqués de Arienzo Reserva, 2006. 99 kr.

Ursprung Spanien, Rioja. Systembolagets ordinarie sortiment nr 2710. Leverantör Nigab.

Härliga brända toner, vanlig och lite sötma. Typiska Riojatoner av dill och fat, tänk kräftor (krondill). Rätt häftigt att ett vin kan dofta av kräftor och krondill - det ÄR gott, lovar! Vinet har rätt torra tanniner, balanserad syra och en relativt lång eftersmak. Ett mycket prisvärt vin i traditionell stil.


Viña Pomal Reserva, 2007. 119 kr.

Ursprung Spanien, Rioja. Systembolagets ordinarie sortiment nr 6712. Leverantör Philipson Söderberg AB.

En lite mörkare Rioja med köttiga toner, tobak, mynta och mörka bär. Bassetts svarta vingummin samt salmiak, kul! Vinet är stramt och lite eldigt och med en lång eftersmak, ett riktigt fylligt vin. Prisvärt - en lite tuffare Rioja.


Mirto, Ramon Bilbao, 2006. 319 kr.

Ursprung Spanien, Rioja. Systembolagets tillfälliga sortiment - just nu (sept 2013) inte tillgänglig.

Här hittar vi rostade toner, läder, en härlig mjuk vanilj som inte är påträngande, men samtidigt tuffa, köttiga och animaliska toner. Ett strukturerat och balanserat vin med lång eftersmak. Smakar det så kostar det men det är väldigt mycket smak för pengarna. Provningens absolut bästa vin. Ett typexempel på bra modern Rioja. God nu, men lagra gärna 3-5 år.


Tillbaka till vintips

 
Copyright Hallbus Vin AB