Kundvagn

Antal varor:0st
Summa: 0 kr
Till kassan
Mina sidor

Provencerosé

Vi har provat 12 stycken roséviner från Provence. Det var en av panelens knivigaste provningar. Problemet var (om man nu kan kalla det ett problem) att alla var väldigt bra och ganska lika. I slutändan föll några på grund av ett alldeles för högt pris och några föll för att det inte var riktigt lika bra som de bästa – därmed inte sagt att de var dåliga. Smaken förhöjdes av böntoast och Sallad Lyonnaise, läs recepten här.


Cuvée Madame Château des Demoiselles, 2013. 99 kr.

Ursprung Frankrike, Provence, Côtes de Provence. Systembolagets ordinarie sortiment nr 2203. Leverantör Contemporary wines Sweden AB.

I doften hittar man banan och smulpaj mot digestivekex. Smaken är frisk och relativt lång. Ett bra exempel på en härligt laxfärgad rosé från Provence. Prisvärt.


M de Minuty Rosé, 2013. 105 kr.

Ursprung Frankrike, Provence, Côtes de Provence. Systembolagets ordinarie sortiment nr 2590. Leverantör Ward Wines AB.

Doften är fruktig och bärig med gelégodistoner. Smaken är fyllig och vuxen. Bra balans och lång eftersmak, ett riktigt bra vin. 105 kr och prisvärt.


Domaine Sorin Rosé, 2013. 119 kr.

Ursprung Frankrike, Provence, Côtes de Provence. Systembolagets tillfälliga sortiment nr 91274. Leverantör Stockholm Wine Importers AB.

Vinet har en läckert kraftig laxrosa färg. Doften är fyllig med toner av fläder, pomerans och en stram lite vuxen ton. Smaken är balanserad, fyllig och god med en bra och lång eftersmak. En perfekt matrosé. 


Rosé de Léoube, 2013. 139 kr.

Ursprung Frankrike, Provence, Côtes de Provence. Systembolagets tillfälliga sortiment nr 90620. Leverantör Albert&Lily AB.

Typiskt laxrosa färg och en doft som lover mycket. Banan och gräddighet. I smaken hittar vi gräddighet, gräddkola, banan, rostat bröd, kanske till och med lite fattoner. En stor och komplex smak för att vara ett rosévin - ett riktigt bra vin från Provence, lite dyrare men värt vartenda öre. Det här bevisar att man få bättre viner och högre kvalitet om man lägger till lite pengar.


Château Sainte Marguerite Cru Classé, 2012. 151 kr.

Ursprung Frankrike, Provence, Côtes de Provence. Systembolagets tillfälliga sortiment nr 90248. Leverantör D D Winehouse AB.

Lite knuten doft men ändå toner av gräddig vanilj. Smaken är stor och fyllig. Banan, skumbanan, vattenmelon och härligt silkig och mjuk. Bra, lång eftersmak. Prisvärt för 151 kr och rekommenderas, ett mycket bra rosévin från Provence.


Tillbaka till vintips

 
Copyright Hallbus Vin AB