Kundvagn

Antal varor:0st
Summa: 0 kr
Till kassan
Mina sidor

Pinot Noir från olika delar av världen

Riktigt billigt och gott vin gjort på Pinot Noir druvan är väldigt svårt att hitta. Vinpanelen har provat ett gäng Pinot från olika delar av världen och hittar några till riktigt bra pris, båda från Nya Zeeland. Dessutom vill panelen tipsa om två andra viner, det ena från USA och det sista från Pinot Noirs hemområde - Bourgogne i Frankrike. Bourgognen kostar men är ett fantastiskt vin! 

Till Pinot Noirs lite lättare stil med bra syra passar exempelvis rätter på fågel bra. Varför inte konfiterade kycklinglår? En gudomligt god rätt och samtidigt en kul och lite annorlunda tillagningsmetod. Läs receptet här >>

En riktig klassiker till Pinot är annars gås. Läs vårt klassiska recept på gås här >>


Saint Clair Pinot Noir 2015. 119 kr

Ursprung Nya Zeeland, Marlborough. Systembolagets ordinarie sortiment nr 16015. Leverantör Sigva AB.

Doften är stor med lite sötma och fat, choklad och pepparkaksdeg samt jordgubbar. Smaken är god och syran balanserad, lång eftersmak. Mycket prisvärt!


Ata Rangi Crimson Pinot Noir 2015. 149 kr

Ursprung Nya Zeeland, Martinborough. Systembolagets ordinarie sortiment nr 6328. Leverantör Gardo & Morris AB.

Fullt av höstlöv, kompost, fat och choklad. Fylligt och en fin, mjuk, len smak. Kvällens mest prisvärda vin, helt klart.


De Loach Russian River Valley Pinot Noir 2014. 199 kr

Ursprung USA, Kalifornien, Sonoma County. Systembolagets ordinarie sortiment nr 2222. Leverantör Giertz Vinimport AB.

Ett av provningens vinnare. Stor doft av viol, smörkola, vanilj och smultron. Mjuk och medelfyllig smak, silkig i munnen och en lång eftersmak. Himla gott vin, sammansatt och snyggt.


Santenay-Beauregard Premier Cru, Domaine Roger Belland 2010. 324 kr

Ursprung Frankrike, Bourgogne, Côte de Beaune. Systembolagets beställningssortiment nr 73075. Leverantör ClosProbus KB.

Att dofta på det här vinet är som att gå in i en charkbutik, salami, kött, rökt sidfläsk - häftigt! Björnbär finns också men inga jordgubbar. Toner av mogen brie och utedass (som skall tolkas positivt). Det här är ett fylligt vin, mustigt och nästan åt det maskulina hållet även fast det fortfarande har feminina silkiga toner också. Ett androgynt vin kanske? Det är fullt njutbart nu, dvs behövs inte lagras längre, men det blir ännu bättre med några års lagring till. Det är ett dyrt vin men det i särklass godaste vinet i provningen.

 
Copyright Hallbus Vin AB