Kundvagn

Antal varor:0st
Summa: 0 kr
Till kassan
Mina sidor

Panelens blandade röda

Hallbus Vinpanel tipsar om gott och blandat rött. Vi testade ett lite annorlunda grepp den här gången – alla paneldeltagarna fick ta med sig ett torrt, rött vin. Det blev en spännande och väldigt kul provning. Prisklassen hamnade runt 150 kr och de flesta vinerna var goda och prisvärda - vi fastnade för fem viner som vi rekommenderar.

Eftersom kocken inte visste vilka viner det skulle bli så föll matvalet på minihamburgare (sliders) med olika smaktillbehör som panelen fick montera själva och pröva olika smaker till alla vinerna. Maten passade bra till alla vinerna faktiskt - läs receptet här >>


Ziggurat Montefalco Rosso 2015. 139 kr

Ursprung Italien, Umbrien. Systembolagets ordinarie sortiment nr 2743 

Ett balanserat vin, riktigt gott med en bra ryggrad, strävhet, stor, fyllig smak och en lång eftersmak. Toner av vuxna vingummin, choklad och körsbär skvallrar om ett italienskt påbrå. Ett vin som tarvar mat, blommar ut tillsammans med mat och även bör hällas upp i karaff ett tag innan servering - då visar det sig från sin allra bästa sida.


Marqués de Murrieta 2013. 155 kr

Ursprung Spanien, Rioja. Systembolagets ordinarie sortiment nr 2612 

Ett köttigt vin med fattoner och faktiskt tydlig baconkaraktär. Köttemat går igen i både doft och smak. I smaken finns även en bra beska och ryggrad. Ett bra, sammansatt vin som kanske är mer medelfylligt än fylligt. MEN vi brukar säga att öppnade flaskor kan stå minst en vecka i kylen - inte det här, vinet tappade hela konturen och blev platt när vi provade det 2 kvällar senare. Alltså, ett riktigt bra vin men drick upp det samma kväll ni öppnar det.


Fox Creek Short Row Shiraz 2015. 149 kr

Ursprung Australien, South Australia, McLaren Vale. Systembolagets ordinarie sortiment nr 6251 

Oj, oj, oj ett moln av eukalyptus, mint, salmiak möter oss vid första sniffen - häftigt! Sedan kommer björnbär, plommon, sötlakrits. Ett fylligt, påtagligt vin med alla typiska variabler som pekar åt Australien. Riktigt bra till hamburgarna och blir kanon till grillen.


Crozes-Hermitage E.Guigal 2014. 165 kr

Ursprung Frankrike, Norra Rhonedalen, Crozes-Hermitage . Systembolagets ordinarie sortiment nr 78977 

En lite försiktig general i samlingen som tar tid på sig att visa sina färger. Men med lite lirkande och tid i glaset så kommer ett medelfylligt vin fram med toner av röda vingummin och lingon. Varma kryddor och en bra beska. Relativt typiskt för en Crozes-Hermitage.


Mother's Milk Shiraz 2015. 159 kr

Ursprung Australien, South Australia, Barossa Valley. Systembolagets tillfälliga sortiment nr 99146 

Första sniffen av det här vinet var varm kol (grillkol alltså, inte vitkål) och vi ska äta upp våra skor om det här vinet inte blir kanon till det mesta i köttväg som läggs på grillen. Rökiga toner, mörka bär och en tydlig animalisk ton, kött med både svart- och vitpeppar. Balanserat, fylligt och väldigt gott, gott solo i ett generöst vinglas och gott till kött på längden och tvären.

 
Copyright Hallbus Vin AB