Kundvagn

Antal varor:0st
Summa: 0 kr
Till kassan
Mina sidor

Nyheter maj 2017

Vi har provat ett gäng olika nyheter i Systembolagets ordinarie sortiment i maj 2017. Vi föll för 4 ganska olika viner. Vi lagade Pulled Beef med olika smarriga tillbehör - passade gott till alla vinerna! Läs receptet här >>


Hope Shiraz Reserve 2016. 79 kr

Druva/druvor Främst Shiraz. Ursprung Australien, South Eestern Australia. Systembolagets ordinarie sortiment nr 6894.

Ett fruktigt, lite syrligt vin med toner av tobak. Viss kletighet, vingummin. Som grillvin i sommar till bbq och heta rätter funkar det bra och det är väldigt prisvärt.


Wildwux 2015. 120 kr

Druva/druvor Främst Zwaiegelt och Sant Laurent. Ursprung Österrike, Burgenland. Systembolagets ordinarie sortiment nr 2911.

Ett lite udda vin, rött från Österrike med en kompott av olika druvor, de flesta inhemska. Vinet är syrligt och kryddigt. Kaffe, tobak och fat blandas med smörkola och en mjuk saftighet. 


Kings Ridge Pinot Noir 2015. 149 kr

Druva/druvor Pinot Noir. Ursprung USA, Oregon. Systembolagets ordinarie sortiment nr 6286.

En bra och rätt typisk Pinot Noir från nya världen. Jordgubbar, körsbär och lingon som ger både viss sötma och viss lingonsträvhet. Vinet är smakrikt, medelfylligt och har en typisk smörkolaton i smaken. Ett lent, mjuk och smakrikt vin, riktigt bra, kvällens näst bästa.


Rully Premier Cru Cuvée Signature Bouchard Aîné et Fils 2015. 189 kr

Druva/druvor Pinot Noir. Ursprung Frankrike, Bourgogne. Systembolagets ordinarie sortiment nr 5619.

Provningens bästa vin. En köttig, animalisk Bourgogne med björnbär, körsbär och lite Aladdinlåda. Medelfyllig, smakrik och perfekt baland mellan syra och ryggrad. Mycket bra vin och en riktigt prisvärt vin (för att vara Bourgogne). Låt det gärna stå i glaset ett tag så att det hinner utvecklas.

 
Copyright Hallbus Vin AB