Kundvagn

Antal varor:0st
Summa: 0 kr
Till kassan
Mina sidor

Languedoc-Roussillion

Här listar vi tre viner från Languedoc-Roussillion som Hallbus Vinpanel rekommenderar. Kraftiga, moffiga viner med toner av lingon framkom i nästan alla viner panelen provade. Viner från Languedoc-Roussillion kommer bäst till sin rätt tillsammans med mat. Läs mer om mattips och vinresa på egen hand i Langeudoc-Roussillion här. Att äta till dessa viner passar en Cassoulet ypperligt, läs recept här.


Domaine Piquemal Tradition, 2007, 120 kr.

Ursprung Côtes de Roussillion Villages. Systembolagets beställningssortiment nr 473006. Leverantör Samplex.

Doften är fylld av mörk, mogen frukt, björnbär samt en framträdande kryddighet. Även toner av kött och charkuterier tillsammans med choklad och viss blommighet och torkade rosor/potpurri. Smaken är fyllig, smakrik med en viss sötma. Lingonbitterheten finns även här samt ryggrad, bra strävhet och lång eftersmak. Ett mycket gott, harmoniskt kryddigt matvin. Provningens mest prisvärda vin. Citat från provningen "kraftigt matvin som engagerar".


Cerarades, Mas Amiel, 2001, 249 kr. 

Ursprung Côtes de Roussillion Villages. Systembolagets beställningssortiment nr 87868. Leverantör Granqvist Vinagentur.

Stor och mogen doft med viss sötma och fallfrukt. Men här hittar vi även en fat- och vaniljton. Vinet är även kryddigt och pepprigt med toner av tobak, lakrits och petroleum. Smaken är tuff och sträv med en härlig komplexitet. Vinet är harmoniskt och balanserat – åldern har gett vinet tid att sammanfogas – och en lång eftersmak.  Provningens bästa vin. Ett fantastisk bra matvin som är prisvärt. Har du inte bråttom kan vinet lagras många år framöver.


Bila-Haut, M. Chapoutier, 2010, 89 kr.

Ursprung Côtes de Roussillion Villages. Systembolagets beställningssortiment nr 81919. Leverantör Bibendum.

Vinet har en stor doft med toner av fallfrukt, kryddighet samt en blommighet som går mot honung och torkade rosor. Smaken är fyllig med en viss sötma med toner av lingon och lingonsträvhet . En viss strävhet och en angenäm bitterhet ger vinet en bra ryggrad. Lång och behaglig eftersmak. Det här är ett gott, prisvärt, kraftigt och smakrikt matvin.


Tillbaka till vintips

 
Copyright Hallbus Vin AB