Kundvagn

Antal varor:0st
Summa: 0 kr
Till kassan
Mina sidor

Per Morbergs kycklinglevermousse

Denna kycklinglevermousse hittade vi på nätet. Höll på att svimma när vi insåg hur mycket smör det skulle i och på vilket sätt, röra ner 400 g smör (gjorde dubbel sats) kändes tungt och fett. Vi drog ner smöret till 300 gram och rörde ner. Lo and behold – det blev något så gudomligt gott att vi rekommenderar alla som tycker om pastejer, lever eller njuter av god mat att pröva det här. Det blir inte mycket bättre! Vi ville inte ha sött till den torra champagnen så vi skippade muscatgelén som rekommenderas i receptet och serverade istället med frasigt smörstekta toasts.

Antal portioner: 4

• 200g kycklinglever

• 200g rumstempererat smör

• 1 gul lök

• salt och peppar

• 1 kvist timjan

• 1 kvist bladpersilja

• 4 cl cognac

• 4 cl vin santo

• smör till stekning

Gör så här: 1. Skölj av kycklinglevern och låt den rinna av. Stek kycklinglevern och löken ganska lätt i pannan. 2. Lägg i örterna och bränn av med cognac och vin santo. Smaka av med salt och peppar. Kör alltsammans i en mixer. Passera genom en sil. Låt svalna av till samma temperatur som smöret. 3. Rör samman allt till en slät och fin smet. Smaka av, om det behövs, med mer salt eller peppar. Eventuellt lite mer av spriten. 4. Ställ i kylen 2-3 timmar innan servering. Serveras med muscatgelé och en krispig sallad med färska champinjoner.

 
Copyright Hallbus Vin AB