Kundvagn

Antal varor:0st
Summa: 0 kr
Till kassan
Mina sidor

Hummer med gräslökssås

Är hummern färsk så hade vi ätit den helt naturell, eventuellt med skirat smör. Men det är inte alltid man hittar färsk hummer eller är sugen på att betala det ofta höga priset. Ett enkelt sätt att piffa upp en fryst hummer är att hälla över den här såsen. Fungerar till kräftor också. Skulle säga att den fungerar till den mesta fisken också, även grillad fisk på sommaren. Med andra ord, en riktigt användbar sås :)

• 3 dl vispgrädde (eller oatly imat)

• 2 dl creme fraiche

• 1 pkt fryst gräslök (eller färsk om säsongen tillåter)

• salt & peppar efter smak

Häll allt i en kastrull och värm upp, låt småkoka/sjuda lite, dra av från plattan och låt sedan stå (om tid finns) och dra en stund. Värm upp igen innan servering. Dela gärna hummern i halvor. En halv hummer per person är lagom.

 
Copyright Hallbus Vin AB