Kundvagn

Antal varor:0st
Summa: 0 kr
Till kassan
Mina sidor

Grytviner

Hallbus Vinpanel provade ett antal lite kraftigare rödviner från världens alla hörn för att hitta ett par riktiga höjdare som passar för höstrusksäsongen med dess mustiga grytor. Vi fastnade för fyra viner, vinnaren var en spanjor från Ribera del Duero. Vi provade vinerna tillsammans med en klassisk högrevsgryta där köttet fått koka länge och väl under glada tillrop, läs receptet här.


Aventino 200 Barrels, Vinnico Export, 2009. 159 kr.

Ursprung Spanien, Ribera del Duero. Systembolagets ordinarie sortiment nr 2505 . Leverantör Enjoy Wine & Spirits AB.

En murrig doft fylld av choklad och mörka bär. Doften är samtidigt kompakt och stor. Smaken är fyllig, kärnkärv, med inslag av körsbär och bra angenäma tanniner. Sitter kvar länge i munnen. Provningens godaste och mest prisvärda vin.


Rhebokskloof Cabernet Sauvignon Merlot Petit Verdot, 2010. 99 kr.

Ursprung Sydafrika, Coastal Region, Paarl. Systembolagets ordinarie sortiment nr 2095. Leverantör Gullberg by Stockwine AB.

Första sniffen gav toner av aceton och nagellack, men dessa försvann snabbt. Vinet är fullt av tjära, rökighet - båda typiska toner för viner från Sydafrika. Vinet är fylligt och stramt samt utvecklar sig i glaset och blir bättre och bättre.


Donna Maria Syrah, Viña Falernia, 2010. 119 kr.

Ursprung Chile, Limarí Valley. Systembolagets ordinarie sortiment nr 6881. Leverantör WineWorld AB.

Karamellig och lite syltig i doften och i smaken kommer en tuffare karaktär fram - lakrits och viol, tjära och rökiga toner, verkligen uttrycksfullt och egensinnigt, men samtidigt balanserat med både bra strävhet och syra.


Casa de Santar Reserva, 2009. 139 kr.

Ursprung Portugal, Dão. Systembolagets ordinarie sortiment nr 2519. Leverantör Wine Import.

Det här är ett riktigt bra mat och framför allt lagringsvin. Doften är lite återhållen, men kommer att utvecklas med lagring. Smaken är också lite blyg och återhållen, toner av trä och mörka bär finns. Vinet blommar verkligen ut och gifter sig med grytan. 


Tillbaka till vintips

 
Copyright Hallbus Vin AB