Kundvagn

Antal varor:0st
Summa: 0 kr
Till kassan
Mina sidor

Gewürztraminer

Vi vill slå ett slag för mat från Sichuan-provinsen i mellersta Kina. Maten härifrån är långt ifrån den kinamat som vi svenskar ofta är vana vid. Sichuanköket är härligt spicy och smakrikt. Gong Bao är wokad kyckling, purjolök, jordnötter med chilia, sichuanpeppar, ingefära och vitlök i en simmig sås. Det är inte alls svårt att göra och kom ihåg att hur het den blir är upp till dig. Läs receptet här >>

En vinpanel i miniformat provade tre vita viner gjorda på druvan Gewürtztraminer tillsammans med Gong Bao. Druvan ger fantastiskt blommiga och aromatiska vita viner som passar alldeles utmärkt till asiatisk mat. Toner av både rosor, jasmin, aprikos och litchi gifter sig med de asiatiska smakerna men också mer västinsiprerade rätter med fisk och ljust kött. Vin på Gewürztraminer görs främst i Alsace i Frankrike och i många tyska vinområden. Ibland hittar man även viner på druvan från Australien och USA mm.

Av de tre vita viner panelen provade så var en för blek och en för söt (även fast den var halvtorr),så det blir ett vin vi rekommenderar denna gång:


Gewurztraminer, Réserve Hennÿ 2014. 119 kr

Ursprung Frankrike, Alsace. Systembolagets ordinarie sortiment nr 2176 . Leverantör janake wine group AB

Stor blommig doft med toner av litchi, jasmin, aprikoser. Lite söta toner i doft och smak (trots att vinet är torrt. Låg syra vilket gör att vinet känns fylligt. Väldigt typiskt för druvan och ett riktigt bra vin. Servera väl kylt.

 
Copyright Hallbus Vin AB