Kundvagn

Antal varor:0st
Summa: 0 kr
Till kassan
Mina sidor

Ekfatslagrad Chardonnay till grillad makrill

Makrill är en fet fisk, härligt smakrik och perfekt att slänga på grillen. Den är dessutom väldigt vacker med sina gröna och silvriga färger – västkustens tonfiskskusin.

Vi brukar bara ta ur den, behålla rumpa och huvud och lägga den direkt på grillen. Grilla ungefär 5-10 minuter på var sida, beroende på fiskens storlek, kolla in i buken så ser man hur långt det har gått.

Till brukar vi äta potatissallad gjord på delad färskpotatis i en röra av creme fraiche, majonnäs, klippt gräslök och klippt dill, hackad (silver)lök, rejält med kapris (gärna både de små och de stora varianterna), salt och nymalen svartpeppar. Toppa gärna med stenbitsrom vid servering.

Till detta rekommenderar vi tre lagom fatade amerikanska Chardonnayviner med typiska toner av vanilj, gräddkola, banan, fylliga i doft och smak, se nedan.


Concannon Chardonnay, 2011. 89 kr.

Ursprung USA, Kalifornien. Systembolagets ordinarie sortiment nr 23032. Leverantör Winepartners Nordic AB.

Härlig, rätt kraftig doft av fat och tropiska frukter. Smaken är faktiskt rätt torr och mycket fruktig smak, tropiska frukter och mandarin, de där konserverade mandarinerna som fanns förr, vet inte om de finns fortfarande. Fat och vanilj finns också. En ton av smör som plockar upp feta fiskar väldigt bra.


Chateau Ste Michelle Chardonnay, 2012. 101 kr.

Ursprung USA, Kalifornien. Systembolagets ordinarie sortiment nr 6447. Leverantör Vinunic AB.

Fullt av brynt smör, rostade toner, tropiska frukter, vanilj och nougat. Fint uppbackat av en bra syra.


Bonterra Chardonnay, 2012. 135 kr.

Ursprung USA, Kalifornien. Systembolagets ordinarie sortiment nr 16632. Leverantör Concha y Toro Sweden AB.

Stor frisk doft med honung, aprikos, fat, nötter, brynt smör, skumbanan och mandel. Fyllig smak med välintegrerad syra och toner av smör, kokos, mandel och björnklister. Tydlig smak av smör och nötter utan att vara överdrivet. Lång eftersmak.


Tillbaka till vintips

 
Copyright Hallbus Vin AB