Kundvagn

Antal varor:0st
Summa: 0 kr
Till kassan
Mina sidor

Bag-in-Box jämfört med flaska

Halbus Vinpanel prövade (blint) fyra stycken Bag-inBox viner mot samma vin i flaska. Vi trodde att vinerna i flaska skulle vara bättre än de i box, främst på grund av att det för Bag-in-Box krävs en större mängd svavel för att vinet skall bli mer hållbart. Men sanningen att säga – slaget blev oavgjort. Hälften av vinerna var bättre på box och hälften var bättre på flaska. Och det var faktiskt tydliga skillnader mellan vinerna på flaska jämfört med box. Vi fastnade för två viner som vi vill rekommendera, det ena på box, det andra på flaska.


Roodeberg 2013. 259 kr (Bag-in-Box)

Ursprung Sydafrika, Western Cape. Systembolagets ordinarie sortiment nr 7451. Leverantör Arvid Nordquist Vin och Sprithandel.

Kryddig, bärig, varm doft med vanilj, fat och kaffe. Ganska fylligt vin med fat och lite kärnkärva toner. Helt ok balans. Bäst på box!


Periquita Reserva 2012. 89 kr (flaska)

Ursprung Portugal, Península de Setúbal. Systembolagets ordinarie sortiment nr 2560. Leverantör The WineAgency Sweden AB.

Sötaktig, lite syltig doft med toner av vingummin. Köttig, rökig smak med lite rosor och parfym. Lättdrucket med lite bitter eftersmak. Bäst på flaska!

 
Copyright Hallbus Vin AB