Kundvagn

Antal varor:0st
Summa: 0 kr
Till kassan
Mina sidor
 Följ oss på Facebook


SamarbetspartnersKontakt

info@hallbusvin.se 

Upptäck Bubbel - mer än en dryck till 12-slaget

Gillar du Champagne och vill lära dig mer? Välkommen till Upptäck Bubbel på Somm i Göteborg! Kursen går tre kvällar i oktober/november 2019. 2550 kr för alla viner, allt tilltugg samt mat. Endast 10 platser. 


På kursen Upptäck Bubbel provar vi allt som bubblar, både Champagne och annat mousserande vin från olika delar av världen. Vi provar både standardchampagne och årgångs-/prestigechampagne. Som vanligt fokuserar vi på själva vinprovningen och hur de olika vinerna skiljer sig åt samt vilken mat och smak som skulle passa till. På varje avsnitt går vi också igenom bakgrundsfakta om de olika områdena, hur man gör mousserande vin och ger tips på vinresor. Genom kursen vill vi visa på skillnaderna mellan olika Champagnestilar, att det görs bra mousserande viner även utanför Champagne och sist men inte minst; vilken fantastisk måltidsdryck bubbel är.

Kursen är på tre kurstillfällen. Vi provar 5-8 viner på varje tillfälle. På första och andra tillfället får vi tilltugg till vinerna och på avslutningen äter vi en ordentlig måltid. Första kvällen går vi igenom området Champagne och provar olika ”Champagnestilar”, exempelvis olika druvsammansättningar och olika torrhetsgrad. Andra kvällen går vi igenom viner som inte är från Champagne, dvs mousserande viner från övriga Europa och Nya Världen (USA, Nya Zeeland, Sydafrika mm). På avslutningen provar vi viner från både Champagne och från andra områden. Här får vi möjlighet att jämföra vinstilarna. Dessutom kommer vi så klart ha med åtminstone två prestigechampagner. På avslutningen har vi ingen ”teori” utan provar först vinerna utan mat, därefter avsmakar vi av ett antal utsökta smårätter som vi kan prova vinerna till.

Kursavgiften på 2550 kr inkluderar kursmaterial, samtliga provade viner samt all mat och tilltugg.

Maximalt antal kursdeltagare är 10 personer. Blir vi färre än 7 deltagare kan vi tvingas ställa in kursen.

Du behöver inga förkunskaper för att gå kursen.

Vi träffas kl 19 och är klara ca kl 21:30. 

Har du frågor eller funderingar så maila oss eller ring på 076-108 65 44. 

Du måste ha fyllt 18 år för att delta på kursen.

Tillbaka till vinkurser

 
Copyright Hallbus Vin AB