Kundvagn

Antal varor:0st
Summa: 0 kr
Till kassan
Mina sidor
 Följ oss på Facebook






Samarbetspartners











Kontakt

info@hallbusvin.se 

Två klassiker på julbordet

Här är recept på två klassiker på julbordet; Janssons frestelse och revbenspjäll, gjorda på vårt sätt. Hoppas det smakar! Så klart funkar det med vin till julmat, läs vintipsen här >>

Janssons frestelse
• 1 kg mjölig tvättad oskalad potatis
• 4-5 stycken banancharlottenlökar
• 5 dl vispgrädde
• 2 bukar anjovis (à 100g. de små rosa burkarna)
• Smör

Gör stavar av potatisen, gärna lillfingertjocka, skalet skall vara kvar. Skiva löken och stek den mjuk i rejält med smör. Varva potatisstavar, lök, anjovis, potatis. Häll över anjovisspadet från båda burkarna. Häll över grädden, mängden beror lite på hur stor och djup form du har. Lägg över folie så det sluter tätt, sätt in i ugnen på runt 125 grader och låt stå några timmar och gå långsamt. Ta av foliet och höj värmen typ 10-15 min innan servering så frestelsen får färg. Resultatet blir gräddigt, krämigt mjuk med tydlig anjovissmak, förödande gott!

Revbensspjäll

• Kamben eller revben efter behag
• Röd spansk peppar
• Färsk riven ingefära
• 1 apelsin
• Honung
• Salt o peppar

Lägg köttet i en stor stekpåse och riv över ingefäran, klipp ner den spanska pepparen i tunna skivor, pressa halva apelsinen över och skiva den andra halvan tunt och täck köttet. Salta och peppra samt ringla över honung. Stäng stekpåsen och ställ deni en form i ugnen på 100 grader, gärna ett dygn (stäng av ugnen under natten) men minst 8 timmar i alla fall.

 
Copyright Hallbus Vin AB