Kundvagn

Antal varor:0st
Summa: 0 kr
Till kassan
Mina sidor
 Följ oss på Facebook






Samarbetspartners











Kontakt

info@hallbusvin.se 

Pulled Beef, Spareribs och Coleslaw

Typisk USA mat är pulled beef och revben med både hetta och sötma. Pulled beef är väldigt populärt nu, men egentligen har det funnits i vårt svenska kök länge - det är ju vårt gamla klassiska långkok fast med BBQ kryddor. Som tillbehör passar coleslaw bra. Den här maten passar perfekt till Zinfandels fruktiga stil och snälla tanniner, läs vintipsen här >>

Pulled beef

• En hel högrev, gärna med rejält insprängt fett
• En burk öl, helst inte Budweiser utan något med lite mer smak

Lägg köttbiten i en gryta, salta och peppra samt häll över ölen, på med locket och ställ in i ugnen. Sätt ugnen på 100 grader och låt grytan stå minst 10 timmar. Pensla köttet med en grillolja du gillar, gärna med hickorysmak. Vill du ha lite hetta så blanda med chipotlesalsa också. Lägg köttet på grillen för att få till den sista grillytan.

Revben

• Revben, mängd efter antal gäster och hungernivå
• Grillolja (rapsolja, soja, honung, vitlök, färsk riven ingefära, chili, salt)

Marinera gärna revbenen i den hemmagjorda grilloljan först. Låt dem sedan gå i ugnen 1 timme på 175 grader. Lägga även dessa på grillen en stund för värme, yta och smak.

Coleslaw

• Morötter, rivna
• Vitkål, riven
• Citron
• Turkisk yoghurt
• Creme fraiche
• Salt och peppar
• Krossade jordnötter

Riv morötter och vitkål och koka rivet snabbt ett par minuter, häll av och spola snabbt med kallt vatten. Blanda ihop citron, salt, peppar och turkisk yoghurt, tillsätt creme fraiche till önskad konsistens. Strö krossade salta jordnötter över vid servering.

Servera med klassiska hamburgertillbehör som skivad rå lök, inlagd gurka, sallad och aioli. Zyndigt gott!

 
Copyright Hallbus Vin AB