Kundvagn

Antal varor:0st
Summa: 0 kr
Till kassan
Mina sidor
 Följ oss på Facebook






Samarbetspartners











Kontakt

info@hallbusvin.se 

Spagetti med mustig tomatsås

Ju längre ni låter tomatsåsen småputtra desto fylligare blir den, så ha inte alltför bråttom när ni lagar den! Tomater har en syra i sig oavsett om de är av den sötare eller syrligare sorten därför brukar jag tillsätta ingredienser som har lite sötma i sig, i det här fallet härligt söta, smakrika morötter. Syran i tomater går oftast väldigt bra ihop med Italienska viner gärna från Toscana som i sig också har en syra – blir en bra balans. Vi provade ekologiska viner till denna vegetariska rätt, läs vintipsen här.

Recept för 4 pers

• 2-3 stora banancharlottenlökar, fint hackade eller mandolinskivade
• Minst 3 stora solovitlökar, fint hackade eller mandolinskivade
• 1 stor morot, fint hackad eller mandolinskivad
• 2 paket krossade tomater
• 1 dl tomatpuré
• Runt 10 st olikfärgade färska små tomater, delade på hälften
• Smör och rapsolja
• Mejram, salt och peppar

• Kokt spagetti, al dente

Fräs charlottenlök, vitlök och morot i olja (½-1 dl) och smör (rejäl klick) tills löken är genomskinlig. Rör i tomatpurén och häll sedan i de krossade tomaterna. Krydda med mejram, salt och peppar och låt puttra så länge du har tid till, men minst 20 minuter. Rör ner de färska tomathalvorna och lägg på lock samt dra av värmen och låt stå i 10 minuter.

Koka samtidigt spagettin, den skall vara rejält al dente, den mjuknar när ni sedan blandar ner spagettin i tomatsåsen.

Runda av med olja och en klick smör, det skall inte vara en torr rätt utan len, mustig och lättglidande. Servera med färsk basilika och riven parmesan, om ni vill.

 
Copyright Hallbus Vin AB