Kundvagn

Antal varor:0st
Summa: 0 kr
Till kassan
Mina sidor

Prisvärda bra mousserande viner

I maj 2013 provade Hallbus Vinpanel ett urval av Systembolagets ordinarie sortiment av mousserande viner som inte kommer från Champagne. Det finns verkliga goda och prisvärda viner. Av de vi provade vill vi rekommendera de fyra vinerna nedan. Dessa kan man dricka som de är alternativt rekommenderar vi månadens recept som är gräddig grön soppa, läs recept här.


Cloudy Bay Pelorus Blanc de Blancs, 119 kr.

Ursprung Nya Zeeland. Systembolagets ordinarie sortiment nr 7894. Leverantör Moët Hennessy Sverige AB.

Kvällens vinnare, både bästa vin och mest prisvärt. Stor tydlig doft men citrus, bröd, nästan lite rökig ton, nötter och mogna äpplen. En fyllig smak och en lång eftersmak. Rekommenderas verkligen. Testa musslor kokta i vin, grädde och vitlök till.


Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Brut, 109 kr

Ursprung Frankrike, Bourgogne, Crémant de Bourgogne. Systembolagets ordinarie sortiment nr 7688. Leverantör Giertz Vinimport AB.

Frisk brödig doft med inslag av apelsin-/pomeransskal. Torr smak med fin mousse och en härligt balanserad syra. Lång eftersmak. Kvällens näst bästa vin, rekommenderas!


Langlois Crémant de Loire Brut, 119 kr

Ursprung Frankrike, Loiredalen, Crémant de Loire. Systembolagets ordinarie sortiment nr 7404. Leverantör Arvid Nordquist Vin och Sprithandel.

Citrusblommor i doften. Stram markerad syra, ett vuxet bubbel, gott som aperitif men klarar även lättare rätter med exempelvis skaldjur eller svamp. Ett gott och prisvärt bubbel.


Pongrácz Brut, 109 kr

Ursprung Sydafrika, Western Cape. Systembolagets ordinarie sortiment nr 7628. Leverantör janake wine group AB.

Stor doft men toner av champinjonkräm, äppelskrottar och lite brödighet. Stor smak med massa mogna äpplen och en lång eftersmak. Ett prisvärt vin med mycket smak och doft.


Tillbaka till vintips

 
Copyright Hallbus Vin AB