Kundvagn

Antal varor:0st
Summa: 0 kr
Till kassan
Mina sidor

Laxburgare med cole slaw, dillklyftpotatis och tre olika såser



Den här rätten är en kul och god grillrätt, perfekt om du inte alltid vill grilla kött. Vinpanelen har provat olika smakrika vita grillviner och har hittat tre stycken som passar ypperligt till laxburgaren med tillbehöv - läs vintipsen här >>

Ingredienser

• En laxsida med skinnet kvar, delad i lagom stora bitar
• Vitt lantbröd, gärna på surdeg
• Potatis
• 1 pkt fryst dill
• Vitkål, strimlad
• Morötter, rivna
• Creme fraiche, gärna 2 stora förpackningar
• Majonnäs, en tub
• Riven pepparrot
• Mango chutney, den heta varianten
• Rökig bbq sås
• 2-4 solovitlökar, beroende på mängd vitlökssås
• 1-2 lime
• Flytande honung
• Skivad rödlök
• Salt och vitpeppar

Cole slaw:

Blanda creme fraiche, majonnäs och den rivna pepparroten, smaka av med salt och vitpeppar. Blanda sedan i den strimlade vitkålen och de rivna morötterna. Låt stå en stund så den sätter sig.

Rökig sötstark sås:

Blanda mango chutney med någon rökig bbq sås samt några matskedar creme fraiche, salta.

Vitlökssås:

Riv och blanda ner rejält med vitlök i creme fraiche, till 2 dl creme fraiche skall det vara minst 1-2 stora solovitlökar. Salta.

Limesås:

2 delar creme fraiche och en del majonnäs, pressa i saften av färsk lime, till 2 dl creme fraiche skall det vara minst saften av en halv lime, men smaka av och pressa i mer om så behövs. Runda av med lite flytande honung och salt.

Klyfta potatisarna, behåll skalet och lägg dem i en ugnsfast form, strö över dillen, salta och peppra samt häll över rapsolja, rejält. Rör runt och in i ugnen på 200 grader. När de ser klara ut så stäng av ugnen men öppna inte luckan, låt stå till servering, gör att klyftorna blir lite lätt sega och ännu godare.

Stek laxbitarna i smör i het panna, börja med skinnfria sidan så den får en bra färg och blir lite knaprig. Dra sedan ner värmen rejält och vänd bitarna så skinnet är nedåt. Låt gå klart långsamt, fisken blir väldigt saftig då.
Stek skivor av brödet i rejält med smör, stek det lagom knaprigt.

Ta bort skinnet från laxen och servera laxbitarna ovanpå de stekta brödskivorna. Ställ fram skivad rödlök, såserna, cole slaw och klyftpotatisarna. Låt gästerna själva montera sina burgare.

 
Copyright Hallbus Vin AB