Kundvagn

Antal varor:0st
Summa: 0 kr
Till kassan
Mina sidor

Konfiterad majskyckling till Pinot Noir

Pinot Noir brukar blomma tillsammans med allt som flyger, särskilt gås och anka, Vinpanelen har redan provat Pinot Noir tillsammans med klassisk Mårten Gås (du hittar det receptet här >>)

Så den här gången tänkte vi pröva ett nytt grepp – att konfitera lår av majskyckling. Det blev verkligen gudagott, kan rekommenderas! Enkelt att tillaga också, sköter sig själv. Vinerna passade också väldigt bra till den mjälla, fina smaken av konfiterad kyckling. Läs vintipsen här >>

• Kycklinglår (gärna majskyckling eller annan bra uppfödd kyckling)
• Rapsolja, mängde beroende på antal kycklinglår och storlek på grytan som används
• Färska örter exempelvis kvistar av rosmarin och salvia

Salt bör klappas in i köttet några timmar innan eller gärna över natten eftersom saltet inte löser sig i oljan och då inte heller kan smaksätta kycklingen.

Lägg kycklinglåren i en ugnsfast gryta med lock, lägg i örterna och häll sedan på rapsoljan, den skall täcka kycklingen, det behövs mer än vad man tror. Sätt in grytan i kall ugn och sätt temperaturen på 100 grader. Låt gå minst 8 timmar, vi hade dem inne i 1½ dygn, blir bara bättre med tiden. Planerar du att ha dem inne länge kan du sänka temperaturen till 80 grader och sedan höja till 120 grader de sista timmarna.

Vi åt en klassisk kletig smakrik potatisgratäng till gjord på mjölig potatis, massor av riven vitlök, salt, peppar och mycket grädde. Fick gå i 150 grader under folie en timme och sedan i slutet utan folie och med högre värme och grill.

Färgklicken på tallriken bestod av morotsslantar, lätt ångade och sedan frästa i smör och dragon.

 
Copyright Hallbus Vin AB