Kundvagn

Antal varor:0st
Summa: 0 kr
Till kassan
Mina sidor
 Följ oss på Facebook


SamarbetspartnersKontakt

info@hallbusvin.se 

Hallbus Vinresa till Mosel

Tysklands (och ett av världens) vackraste vinområden! Vi reser till den mest klassiska delen av Mosel, nämligen trakterna kring Bernkastel. Det här är de kända Doctor-vinerna görs. Byarna är väldigt bevarade och därmed proppfulla med gulliga korsvirkeshus.

På resan kommer du uppleva härliga viner, mycket vita viner på främst Riesling-druvan men även andra vita viner samt förvånansvärt bra röda viner. Vi äter så klart härlig tysk mat på bra restauranger. Eftersom resan går i maj så är det sparristider! En lunch är på vingård ute bland vinrankorna. Förutom vingårdar och restauranger så blir det vandring (för de som vill) och båttur på vackra Moselfloden. Vi bor på två hotell, ett i byn Mülheim (am Mosel) och ett i Bernkastel.

För mer information om området, läs vår researtikel här >>

Här kan du också läsa om hur vi hade det på resan i maj 2018 >>

Nästa resa går i maj 2020. Pris 7950 kr per person för del i dubbelrum exklusive flyg. Endast 14 platser. Anmäl dig till info@hallbusvin.se

På resan besöker vi minst 4 vingårdar, både större lite mer kända och små vingårdar. Väldigt bra och prisvärda vita och röda viner! De flesta måltider ingår, som vanligt på våra resor ingår bra regionalt vin till våra gemensamma måltider. Bland annat äter vi lunch på vingård bland vinfälten. På lördagen gör vi en två-timmars vandring till grannbyn Traben-Trarbach, ett ypperligt tillfälle att njuta av de vackra vyerna över vinfält, byar och Moselfloden (för de som vill ordnar vi flodbåt till Traben-Trarbach). Väl i Traben äter vi lunch och sen vandrar vi tillbaka till Bernkastel alternativt tar flodbåten.

Vi anländer torsdag och reser hem söndag. Vi bor på två olika hotell, en natt på ett lyxigt hotell i Mülheim och två nätter på ett charmigt mindre hotell i centrala Bernkastel. Med hotellen som bas gör vi dagsutflykter i området. På varje vingård vi besöker kan du tryggt inhandla vin de viner du vill ha då vi ordnar laglig, prisvärd hemtransport till Sverige. Resan omfattas av resegaranti.

Pris 7950 kr per person för del i dubbelrum exklusive flyg. Enkelrumstillägg på 1300 kr tillkommer. I priset ingår transport till och från flygplatsen, 3 hotellnätter inklusive frukost, 2 middagar och 1 lunch på vingård. På de inkluderade måltiderna ingår regionalt vin av bra kvalité. Dessutom ingår buss på plats, reseledning och vinguidning samt vingårdsbesök med vinprovningar. Vi hämtar med buss på Frankfurts flygplats. Det går också bra att resa ner på egen hand och ansluta antingen på Frankfurts flygplats eller i Bernkastel/Mülheim am Mosel. För övrig bokningsinformation, läs här.


Program


Torsdag 

• Samling på Frankfurts flygplats. Avresa till Bernkastel
• Vinprovning och guidad tur på vingård i Wehlen
• Incheckning på Hotel Richtershof i Mülheim am Mosel
• Gemensam middag på hotellet

Fredag 

• Vinprovning och gemensam lunch på vingård i byn Mülheim
• Incheckning på Hotel Doctor Weinstube i Bernkastel-Kues
• Middag på egen hand i Bernkastel

Lördag 

• Vandring och/eller båttur på Mosel (valfritt)
• Lunch på egen hand i Traben-Trarbach
• Vinprovning på vingård i byn Bernkastel
• Gemensam middag i Wehlen

Söndag 

• Vinprovning på vingård i byn Wehlen
• Avresa till Frankfurts flygplats


(Vi reserverar oss för att programmet kan komma att ändras något. Väsentliga ändringar kommer inte att göras).


Bokning och resevillkor

• Du anmäler dig genom att maila info@hallbusvin.se eller ringa 076-108 65 44. Vid anmälan ange samtliga resenärers namn, telefon, adress samt e-postadress. Meddela även om ni önskar enkel-/dubbelrum. 
• Efter att vi mottagit bokningen skickar vi en faktura. Anmälningsavgiften på 20% av resans pris skall vara oss tillhanda i samband med bokningstillfället. Resterande belopp betalas senast en månad före avresa.
• Avbeställningsskydd tillhandahålls via ERV (Europeiska Försäkringar). Du kan beställa ERV avbeställningsskydd genom Hallbus Vin, så ordnar vi allt det praktiska åt er. Premien är 6% av försäkringsvärdet, dvs du behöver inte försäkra hela resans pris om du inte vill det. Observera att försäkringen måste beställas före en första delbetalning av resan görs. Ett tips är också att se över vilket försäkringsskydd du har via din hemförsäkring etc. De främsta fördelarna med ERV:s försäkring är att den täcker generellt fler avbokningsorsaker än andra försäkringar samt att den inte har någon självrisk.
• Resan omfattas av resegaranti, vilket innebär att Hallbus Vin har ställt ut en bankgaranti på belopp beslutat av Kammarkollegiet.
• Våra resevillkor baseras på de resevillkor som Konsumentverket överenskommit med resebranschen.För att kunna genomföra upplägget har vi gjort några ändringar, läs resevillkoren här (ändringarna är markerade).
• Om ni har matallergier så vänligen meddela oss vid bokning. 
• Minimalt antal deltagare är 10, om vi skulle bli färre kan vi bli tvungna att ställa in resan. Maximalt antal deltagare är 14.
• Du måste vara över 18 år för att följa med på resan (om inte målsman är med)

Vi kommer så klart att hålla en löpande dialog med er inför avresan och komma med tips och muntra tillrop. Har du några frågor är du varmt välkommen att kontakta oss på info@hallbusvin.se eller 076-108 65 44! Väl mött!

Tillbaka till vinresor

 
Copyright Hallbus Vin AB