Kundvagn

Antal varor:0st
Summa: 0 kr
Till kassan
Mina sidor

Varma, fylliga viner till trolska sommarkvällar

Hallbus Vinpanel åkte ner till sköna Österlen och samlades över ett gäng tuffa röda shirazviner från Australien. Läs vintipsen här >>

Naturligtvis blev det grill och vi grillade både lättare kalkonkött samt kraftigare nötkött till de olika vinerna. Kalkonköttet marinerades i en aromatisk yoghurtmarinad och nötköttet fick ligga i en äppelmarinad, vad annars med Kivik runt knuten?

Yoghurtmarinad

• 2 dl yoghurt
• 1 pressad vitlöksklyfta
• 1 msk Garam Masala
• 1 tsk salt

Låt marinera i 1-3 dygn.

Äppelmarinad

• 2 dl äppelmust/juice
• 1 dl äppelcidervinäger
• 2 msk honung
• 2 tsk malen ingefära
• 2 tsk salt

Marinera i kylen 3-5 timmar

Till köttet serverades en matig sallad samt små kokta färskpotatisar som marinerats i olja och parmesan, salt och peppar.

En god somrig efterrätt till det här är Tiramisu gjord på rabarber, läs recept och vintips här >> 



 
Copyright Hallbus Vin AB