Kundvagn

Antal varor:0st
Summa: 0 kr
Till kassan
Mina sidor

Frikadeller i tomatsås

Vad passar bättre till italienska viner än en pastarätt med kalvfrikadeller och tomatsås lagad länge och med översvallande kärlek? Amore!

Tomatsås

• Lök och vitlök efter smak bryns med olivolja tillsammans med lite socker (ca 1 tsk)
• Häll på krossade tomater och någon dl röd vin + en buljong tärning
• Koka minst en 1/2 timma gärna längre. Ju längre det får koka desto mustigare smak och desto lyckligare blir man när man äter den sedan
• Tillsätt hackad basilika efter smak. Enligt min smak – mycket hackad basilika
• Salt och svart peppar

Kalvfrikadeller


Blanda ca 500g kalvfärs med;
• Ca 1 dl mjölk
• 1 ägg
• Ca 1 dl ströbröd
• Citron zest från 1 citron
• Salt och peppar
• 1 fin hackad vitlök

Rulla färsblandningen till lämpliga frikadellstorlekar och lägg i kokande vatten med buljongtärningen, lägg sedan i tomatsåsen och låt koka på låg värme en bra stund. Gör du detta dagen innan du skall äta det så står smakerna till sig och det blir ännu fylligare och godare.

Servera med kokt pasta och massor med riven parmensanost.

 
Copyright Hallbus Vin AB