Kundvagn

Antal varor:0st
Summa: 0 kr
Till kassan
Mina sidor
 Följ oss på Facebook


SamarbetspartnersKontakt

info@hallbusvin.se 

Sinnenas njutning och två roséer

2016-06-15
Sinnenas njutning och två roséer


Vintips och event 15 juni 2016


Magnus Rosén skivrelease på Gotha Towers fredag 17 juni


Missa inte sinnenas njutning med musik, konst och Hallbus Vin på Gothia Towers Hotell nu på fredag 17 juni. Lunch 12-13.30 och kväll som börjar kl 18.

Magnus Rosén släpper sin 10:e soloskiva "The world changes" och kommer att ge oss sköna smakbitar från den, Christin Björk visar sina underbara tavlor och Hallbus Vin bjuder på karaktärsfullt bubbel för inbjudna. Men hav förtröstan, är du inte inbjuden så är det ändå öppet hus med fritt öron- och ögongodis samt bubbel och annan dryck till försäljning i Gothias bar.

På Magnus skiva medverkar eminenta personer där många kommer att finnas på releasen på fredag, vad sägs om:

Johan Stengård sax - Abba, Michael Bolton m.fl
Anders Johansson trummor - Yngwie Malmsteen, Hammerfall
Tony Martin sång - Black Sabbath
Carolina Sandgren sång Göteborgs operan
George Keczan konsertpianist
Jens Ericson trummor- Skull Parade m.fl

Vi ni veta mer om det här häftiga luncheventet så kolla här Event på Facebook >>Côté Mas Organic Rosé 2015, Frankrike. 79 kr
Systembolagets ordinarie sortiment nr 2282

Den här, lite mer bäriga rosén, kommer från Languedoc-Roussillon i Frankrike som ligger väster om Provence. En prisvärd rosé som håller i längden. Färgen är ljus och mer rödaktig än de laxrosa Provenceroséerna. Vinets doft är en frisk bärig blandning av smultron, jordgubbar, hallon, toppat med vattenmelon. Smaken är också full av röda bär, men den är definitivt inte kletig och klängig utan backas upp av en bra syra och en vuxen, tydlig bitterhet (tänk blodgrapefruktsskal). Den mesta lättare sommarmaten funkar till det här vinet, picknickplock, kycklingwraps eller varför inte vår stående båtmat, som har visat sig vara ypperlig rosévinsmat – Norrlandspölsa. Kanske inte faller alla på läppen men ni som gillar det, testa tillsammans med en väl kyld rosé som exempelvis Côté Mas.


La Spinetta il Rosé di Casanova 2015, Italien. 119 kr
Systembolagets ordinarie sortiment nr 92304

Först och främst en underbar, laxrosa färg – så somrig! La Spinetta kommer från Toscana i Italien. Ett friskt och fräscht rosévin, inget klet eller gelégodis här utan en skön friskhet som kommer att svalka perfekt i sommarvärmen. Syrliga röda vinbär och citrus finns i både doft och smak. Vi drack den tillsammans med kycklingpasta, sås baserad på rosévin och köttbuljong, grädde och creme fraiche – en perfekt kombination. Det här vinet funkar med andra ord både i bersån och på matbordet. Gärna tillsammans med ljust kött, matiga sallader eller fisk – ett riktigt sommarvin! Ett extra plus för den riktigt smakfulla etiketten.
Nästa nyhetsbrev inom kort

Strax kommer nästa nyhetsbrev i din mailbox. Då tipsar vi bland annat om Australien Shiraz viner på Systembolaget, perfekt till sommarens grillningar! Självklart har vi tips på mat till vinerna, inklusive recept.
Vill du inte längre ha nyhetsbrevet, skicka ett e-mail till avregistrera@hallbusvin.se.


Här i arkivet kan du läsa tidigare nyhetsbrev. Här hittar du andra tips på vinresor på egen hand, vintips och massa annat kul.

 
Copyright Hallbus Vin AB