Kundvagn

Antal varor:0st
Summa: 0 kr
Till kassan
Mina sidor

Bubbel till många tillfällen

Vi har provat ett urval av mousserande viner på Systembolaget. Vi rekommenderar här fem viner från olika delar av världen. De passar alla bra som aperitif utan mat, men bubbel och mat är ofta en underbar kombination. Vi åt fyra olika förrätter till vinerna och det är alltid lika kul att se hur mousserande viner hanterar mat! Läs recepten här >>


Chang-Pang Better. 138 kr

Ursprung Spanien. Systembolagets beställningssortiment nr 76166. Bold ideas AB.

Kvällens stöddis och den som stod ut - kul och bra vin. Häftig och stor doft med kola, tuttifrutti och bivax. Fylligt och smakrikt bubbel med äpple, bra frukt och mogna toner. Mycket lång eftersmak. Det mest prisvärda vinet i provningen. 


Quartet Anderson Valley Brut. 249 kr

Ursprung Kalifornien, North Coast, Anderson Valley. Systembolagets ordinarie sortiment (tillfälligt) nr 90024. Vinopia Wine & Spirit AB.

Underbar doft som är nötig och brödig samt har eleganta hösttoner med svamp, svampskog och lövkompost. Underbar mousse, bra syra och lång, lite jästig eftersmak. Går inte att skilja från en "riktig" champagne i en blindprovning. Provningens i särklass bästa vin. Vinpanelen applåderar!


lotilde Davenne Brut Extra Crémant de Bourgogne. 139 kr

Ursprung Frankrike, Bourgogne. Systembolagets ordinarie sortiment nr 7725. Terrific Wines AB.

Alltid kul med ett bubbel som är gräddigt, en skön balans mellan mjuk grädde och spetsig syra. Det här bubblet har en gräddig och nötig doft samt även lite knäcktoner, nästan lite julbak. Balanseras med en frisk och stram smak med citrustoner och lite beska. God och bra till både mat och att sippa på som aperitif.


Langlois Cremant de Loire. 139 kr

Ursprung Frankrike, Loiredalen. Systembolagets ordinarie sortiment nr 7404. Arvid Nordquist Vin och Sprithandel.

Ett lite mer stramt och återhållet bubbel, kalla det finess om du vill, eller lite mer svårflörtad. Elegant och finstämt vin med lite jäst i doften. Balanserad smak med hög och tydlig syra samt citrustoner. Lång eftersmak. Lite mer klassiskt fräscht aperitifbubbel. Ett bra klassiskt bubbel helt enkelt.


Graham Beck Blanc de Blancs Brut 2010. 139 kr

Ursprung Sydafrika, Western Cape. Systembolagets ordinarie sortiment nr 6505. Enjoy Wine & Spirits AB.

Ytterligare ett vin med karaktär och annorlundahet som vill ta plats. Här hittar vi nougat, kola, vanilj och champinjoner. Smaken är brödig och jästig, även grapefrukt. Smakrikt med lång eftersmak. Ett mycketbubbel som definitivt är prisvärt, servera kallt och njut.


Louis Bouillot Crémant de Bourgogne 2012. 149 kr

Ursprung Frankrike, Bourgogne. Systembolagets ordinarie sortiment nr 77865. Giertz Vinimport AB.

Ett bubbel med stor doft som är fruktig och rund med inslag av melon. Smakrikt, äppligt och mustigt vin med lagom syra. Ett behagligt och mjukt vin som passar in i de flesta situationer, fin aperitif, moderat måltidsvin och ett gott bubbel till 12-slaget.

 
Copyright Hallbus Vin AB