Kundvagn

Antal varor:0st
Summa: 0 kr
Till kassan
Mina sidor
 Följ oss på Facebook


SamarbetspartnersKontakt

info@hallbusvin.se 

Amaroneprovning med middag på Swea Hof

Välkommen till Amaroneprovning med middag på Swea Hof fredagen den 25 oktober. Vi provar tre Amaroneviner och andra godbitar från Venetien. Till det här avnjuter vi en härlig specialkomponerad middag. Pris 700 kr per person. Vi erbjuder även förmånligt pris på övernattning på Elite Plaza Hotel. Läs mer nedan. Anmäl dig till info@hallbusvin.se.

Hösten närmar sig och det är dags för grytor, långkok och mustig mat tillagad med värme och kärlek. Hösten är även tiden för mustiga, varma, kryddiga och komplexa rödviner – viner som matchar den kärleksfulla, varma maten men som också håller oss sällskap i soffan, under filten när det är ruskväder utomhus. Amaroneviner är perfekta höstruskviner och är verkligen populära i Sverige nu och så är även Ripasso- samt Appassimentoviner som har fått ett uppsving och hängt med i Amaronevågen. Vad är då skillnaden mellan dessa viner, förutom prislappen? Alla kommer ju från Venetien och skall vara fylliga, komplexa varma viner.

Den stora skillnaden är hur de tillverkas – storebror Amarone görs på torkade druvor, lillebror Ripasso görs oftast på andra pressningen av de torkade amaronedruvor eller någon kreativ modifikation av detta. Apassimentovinerna är lite av styvbrodern som egentligen inte har där att göra men ändå hänger på. Krångligt? Ja, men vi tänkte reda ut begreppen och pröva dessa olika slags viner mot varandra samt pröva lite olika Amaroneviner från några olika producenter. Som vanligt, när vi är hos Swea Hof, blir det härlig passande mat till – naturligtvis tillagad med värme och kärlek, precis som Amaronevinerna är producerade!

Vi kommer att prova tre olika Amarone, en Ripasso och en Appassimento. Självklart provar vi Amarone av god kvalitet. I samband med provningen berättar vi om området (Venetien), hur vinerna görs och vad som utmärker de olika stilarna.

Efter provningen avnjuter vi vinerna till varmrätten som är brässerad lammlägg med rödvin, rosmarin & timjan och till det serveras pappardelle med grädde & peccorino samt grillad zucchini. Till dessert får vi Valrona Chokladcrème med inkokta björnbär & rostade nötter. Till efterrätten avnjuter vi så klart ett sött Reciotovin från samma område.

Provningen med middag är fredagen den 25 oktober kl 18:30 i Swea Hofs Vinarkiv på Västra Hamngatan i Göteborg. Priset är 700 kr per person. Anmäl dig genom att maila till info@hallbusvin.se. Ange namn och adress på samtliga personer som du anmäler. Betalning sker på plats på Swea Hof.

I priset ingår middag bestående av huvudrätt och dessert, två glas av sex olika viner (totalt ca 8 cl av varje sort). 

Kommer du långväga ifrån kan du övernatta på hotellet på Swea Hof, Elite Plaza Hotel. Du som deltar på provningen erbjuds nämligen 25% rabatt på Flexpriset. Meddela oss vid bokning om ni önskar boka rum. Rummet går att avboka fram till 14:00 ankomstdagen.

Avbokning av provningen kan göras kostnadsfritt fram till och med 22 oktober, avbokning därefter fram till och med 24 oktober debiteras med 200 kr. Avbokning därefter debiteras med 700 kr.

Maximalt antal platser är 25, blir det färre än 10 deltagare kan provningen komma att ställas in.

Välkomna!

 
Copyright Hallbus Vin AB